CLICK!

Followers

Tuesday, October 26, 2021

October 26, 2021




Dahulu tempat 'si gemuk' di ruang tamu

Menjadi tumpuan setiap masa

Kini 'si ramping' pula datang bertamu

Belakang lorong 'si gemuk' dicampak hina...



(Bilakah kali terakhir kawan-kawan melihat TV gemuk macam ni...? )













24 comments:

  1. barang antik dah tu uncle., skrg org dh tak pakai tv gemuk atau tv
    ramping .., skrg si langsing (laptop) je memanjang., hahaha

    ReplyDelete
  2. Teringat dulu zaman tv gemuk. Kalau yg size besar tu, nauzubillah berat dia macam ada batu dalam tu .. hahahah .. apa la org yg buat tv dulu, kenapa la tak fikir bahan yg lagi ringan. Apebenda la dia buh dalam tv tu jadi berat teruk... haha ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi zhi... tv berat2 macam tu susah terbalik...

      Delete
    2. Yg uncle nak terbalikkan tv kenapa ? hahhahahahah

      Delete
  3. kalau pegi outstesen untuk site visit dan stay di hotel cap ayam..mmg masih jumpa lg tv gemuk ni uncle...

    ReplyDelete
  4. Tadi. Kat rumah mertua masih ada. Hahaha

    ReplyDelete
  5. rumah saya masih pakai tv macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Lejen2 dan hipser2 memang pakai lagi tv ni....

      Delete
  6. Haha kali terakhir pada tahun 2015. Tv bombar berat sampai rak tv saya retak. Dlm 7 tahun usia akhirnya dia mengalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7 tahun lama tu... Uncle pun pernah pakai Bombar... Toshiba!

      Delete
  7. Saya masih ada simpan kat stor rumah 😄
    Tv saya sebelum tukar yang ramping, tukar pun sebab dah rosak kedai tak baiki dah takde alat ganti katanya.

    ReplyDelete
  8. rumah saya masih pakai si gemok ni :')

    ReplyDelete
  9. masa mula kawin mmg ammi guna TV gemuk pastu bila dah senang sikit carilah yg selim melim. sekarang TV gemuk tu ada kat rumah adik ipar di Melaka. masih digunakan. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  10. masih ade lagi du kampung... tp dah rosaklah.. tggu masa nak ke lorong belakang jer

    ReplyDelete