Followers

Thursday, August 31, 2017

August 31, 2017


Orang gantung Jalur Gemilang, dia pun nak gantung juga... Tapi tak semenggah! Huh!


(Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-60, Malaysia)









Wednesday, August 30, 2017

August 30, 2017


ISYARAT YANG HANYA ORANG MALAYSIA FAHAM. (1)

Ranting berdaun ini bermaksud 'AWAS'. Boleh digunakan juga pada kereta rosak, jalan berlubang dan sebagainya.






Tuesday, August 29, 2017

August 29, 2017


Seram rasanya nak hantar kereta basuh di sini...
...papan tanda dah macam poster cerita hantu...!







 

Monday, August 28, 2017

August 28, 2017


Pertama kali tengok lori dirantai seperti anjing...
...agaknya dia nak elak lori ni merayau-rayau mengganggu jiran, kot?

Baahaha...!






Sunday, August 27, 2017

August 27, 2017


Fuh! Nyaris-nyaris Amy Kwan Dict Weng peserta Gimrama Malaysia ditangkap oleh si Mocha! Kah kah kah!

Amy Kwan Boleh! #BangkitBersama







Saturday, August 26, 2017

August 26, 2017


Comel juga... eh, maksud uncle hebat juga Wan Norfaiezah Md Saiuti sewaktu dia 'slide' di hadapan gawang gol tadi!

(MAS vs MYA, Hoki Wanita, Sukan SEA 2017)

#BangkitBersama






Friday, August 25, 2017

August 25, 2017


"Jawatan kosong diperlukan segera"
Eh? Apa yang diperlukan di sini? Pekerjakah? Atau jawatan kosongkah?

#keliru







Thursday, August 24, 2017

Wednesday, August 23, 2017

August 23, 2017


Kita memang galakkan anak-anak kita supaya berfikiran kreatif...

....tapi ini terlajak kreatif..!!







Tuesday, August 22, 2017

August 22, 2017


Tapi mana lauk-pauknya?

Bilis, kacang, timun, sambal dan telur tidak dikira lauk, okey...!






 

Monday, August 21, 2017

August 21, 2017


Ohhh... patutlah sunyi petang-petang, ni...

Mereka sedang ber 'hi-tea' rupanya... 

(...atau hi-milk?)







Sunday, August 20, 2017

Saturday, August 19, 2017

August 19, 2017


Waahh! Hebatlah pelancaran rasmi Sukan SEA 2017!

 (Uncle hanya menonton di rumah... Jadilah, kan?)

#MalaysiaBoleh






Friday, August 18, 2017

August 18, 2017


'Segumpal' anak-anak kucing...

 (Errr... boleh guna penjodoh bilangan segumpal? Tapi memang sedang bergumpal, tu!)







Thursday, August 17, 2017

August 17, 2017


Jangan seronok sangat! 
"Cashless Only" bukan bermaksud "Untuk orang tidak berduit sahaja..."








Wednesday, August 16, 2017

August 16, 2017


Hari ketiga dibawah pengaruh ubat...

Hari pertama dapat 4 jenis ubat. Hari ini ditambah jadi enam!

#aduh







Monday, August 14, 2017

August 14, 2017


"Trrrrrr.... Trrrrrrr.... Trrrrrrrr...."

"Bunyi apa tu di tingkat atas?"

Naik. Jenguk...

"Masya Allah!"

#AnakBujangCuti







Sunday, August 13, 2017

August 13, 2017


Untuk OKU sahaja...
...tapi kereta-kereta ni tiada pun pelekat OKU...

Hmmm...








Saturday, August 12, 2017

Friday, August 11, 2017

August 11, 2017


Punyalah lebat hujan pagi tadi... di luar hanya kelihatan putih!

(...rasa seperti memandu di atas kayangan pun ada!)







 

Thursday, August 10, 2017

Wednesday, August 9, 2017

August 9, 2017


Errr... Kalau uncle nak cuna 'set madu 3', tu... rasanya aunty cubit, tak?

(Kreatif sungguh nama-nama menu di kedai makan ini, bukan? Baahaha!)






Tuesday, August 8, 2017

August 8, 2017


Memanglah engkau ada empat roda..! 

Tapi engkau tak boleh parkir di sini..!!!









Monday, August 7, 2017

August 7, 2017


Katanya "Macam-macam ado."

Tengok gerai...

"Takdo apo-apo..."

:D

(Buka lewat petanglah tu... #BersangkaBaik)







Saturday, August 5, 2017

Friday, August 4, 2017

Thursday, August 3, 2017

Wednesday, August 2, 2017

August 2, 2017


Ditulisnya 'Kilang Cabinet'
Gambarnya seperti kabinet dapur di rumah.

Okey... ini mengelirukan...






Tuesday, August 1, 2017

August 1, 2017


Photocopy = Uncle faham.
Gambar = Uncle faham.

Yang bawah sekali = Memang uncle tak faham!