CLICK!

Followers

Friday, May 24, 2019

May 24, 2019


Alahai kucing... dalam banyak-banyak tempat, di situ kamu pilih untuk tidur?
Seriau uncle tengok!










Thursday, May 23, 2019

May 23, 2019


Orang suruh kibar... bukan gulung...!

Huh!









Wednesday, May 22, 2019

May 22, 2019


Setiap pemilik kucing mesti memiliki alat ini...

 (Terutama pada orang yang suka memakai baju hitam!)









Tuesday, May 21, 2019

May 21, 2019


Rumah siapa yang ayahnya ada gantung benda ni dulu? 
Ha ha ha! Dia memang faham erti kehidupan yang sebenar! 









Monday, May 20, 2019

May 20, 2019


Ini namanya pokok periuk kera...
Tapi mana keranya...? Agaknya bulan puasa kera tak pakai periuk, kot?

Baahaha...!







Sunday, May 19, 2019

Saturday, May 18, 2019

May 18, 2019


Saat yang paling getir dalam bulan puasa adalah...

Mencari ruang parkir di pasar Ramadan. Nampak tu? Sayup...!








Friday, May 17, 2019

May 17, 2019


Ingatkan tunjuk penumbuk!
Rupanya tunjuk menggunakan ibu jari...

Olololo... Sopannya dia...!







Thursday, May 16, 2019

May 16, 2019


Dia kuis, dia kejar... Dia kuis, dia kejar...
Hari-hari bermain dengan bola yang sama...

Tak bosan?

(Eh? Bunyi macam bola sepak juga kan?)






Wednesday, May 15, 2019

May 15, 2019


Baiklah... kalau begitu biar uncle berdiri saja.... #merajuk

(Okey, okey... sebenarnya ini adalah papan tanda amaran pada kerusi urut tu... Baahaha)








Tuesday, May 14, 2019

May 14, 2019


Panggilan? Nak panggil apa ni? 
Yang sahnya, kena panggil kuat-kuat! Sebab pintu tertutup rapat!

Nanti tak dengar! Baahaha....!








Monday, May 13, 2019

May 13, 2019


Fuh, hebat! Kereta pun pakai langsir! 
Nak raya ni kenalah lalu di Jalan Tengku Abdul Rahman. 
Kenapa? Nak beli langsir baharu!

;D








Sunday, May 12, 2019

May 12, 2019


Mak ai! 
Kalau punggung macam ni bukan seksi... 
Ini seksa...! 

Baahaha....!







Saturday, May 11, 2019

May 11, 2019


Ha? Sukar Ampang? Apakah?
Okey, okey... Sebenarnya Sukarelawan Hospital Ampang...

Baahaha....










Friday, May 10, 2019

May 10, 2019


Hebatnya pakcik ni... Baca surat khabar tanpa memegangnya...!
Agaknya kalau dia nak belek muka surat dia main tiup, kot?

Baahaha...!

(Klik gambar untuk tumbesaran)







Wednesday, May 8, 2019

May 8, 2019


Dalam setahun, sekurang-kurangnya mesti dua kali tragedi sebegini menimpa uncle...
Nak charge telefon tapi lupa hidupkan suis! 

#Bengang....!







Tuesday, May 7, 2019

Monday, May 6, 2019

May 6, 2019


Kalau dia tak tulis 'Bilik Kakitangan' uncle ingatkan ini tandas...

Macam ikon tandas, bukan?








Sunday, May 5, 2019

May 5, 2019


Uncle tak mainlah suku-suku ni...
Kalau uncle "separuh + separuh = penuh" terus!

Bahaha...!



#KempenMakanSihat








Saturday, May 4, 2019

May 4, 2019


Wow! Klasik sungguh suis lampu ni! 
Zaman sekarang dah tak dapat suis macam ni!
Ini kalau cabut dan jual di E-Bay boleh laku, ni!











Friday, May 3, 2019

May 3, 2019


Jangan buat-buat pandang tempat lain! 
Tadi aku nampak engkau cakar sofa tu! 
Tengok tu! Kuku pun masih terlekat di sofa! 

Pandai berlakon ya!

#MasalahPemilikKucing






Thursday, May 2, 2019

May 2, 2019


Biar tiang lain tak kukuh... asal tiang iman kukuh...

(Eceh...! Macam bagus!)








Wednesday, May 1, 2019

May 1, 2019

Guest #93

Dengan seorang insan seni yang tak tua-tua. Dari dulu sehingga kini kekal 'muda'...! 

Uncle sebenarnya peminat rahsia Imuda dari dahulu... Terutama kalau tengok hasil lukisan potrait beliau, memang tak berkelip uncle tenung...! 







Tuesday, April 30, 2019

April 30, 2019


Agaknya kalau pantang larang orang tua "Waktu tidur, lutut jangan diangkat", digambarkan dalam lukisan, mungkin beginilah jadinya kot?

Baahaha...!








Monday, April 29, 2019

Sunday, April 28, 2019

April 28, 2019


Sekarang ni banyak sungguh produk yang seumpama ini di pasaran... 
Tapi uncle juga pernah dengar ada ustaz kata yang kita pun boleh buat sendiri benda macam ni senang-senang...










Saturday, April 27, 2019

April 27, 2019


Aku suka pada mata mu...
Tapi aku lebih suka pada mata ku,
Sebab tanpa mata ku,
Aku tak dapat menatap mata mu..!

Eceh!







Friday, April 26, 2019

April 26, 2019


Ini bukanlah nak tunjuk kemahiran uncle susun periuk tinggi-tinggi...
Tapi ini adalah persiapan jika terputus bekalan air hari tu...  Manalah tahu kan?

Baahaha...!








Thursday, April 25, 2019

April 25, 2019


Siapa pernah makan kuih ni kemudian perasan acah-acah hisap curut...?

Baahaha...!

#KuihKapitGulung









Wednesday, April 24, 2019

April 24, 2019


Semoga idea sentiasa 'on'

(Selalu sangat ter 'off ' sekarang ni...)







Tuesday, April 23, 2019

April 23, 2019


Aduh! Ini yang tak tahan ni....! Kenapa si dia ni menggiurkan sangat!

Kalau kena dengan air asam. Fuh...!









Monday, April 22, 2019

April 22, 2019


Oh... kereta pun boleh menggelupas...?!
Spesies ular agaknya... Bersalin kulit!

Baahaha...!






Sunday, April 21, 2019

April 21, 2019


Okeylah... Uncle beri peluang aunty 'membawang' hari ni... 
Lagi pun hari ini kan hari lahir dia yang ke 50 tahun!

(Jangan lupa masak sedap-sedap ya! Baahaha...)