CLICK!

Followers

Thursday, September 19, 2019

September 19, 2019


Selamat tinggal kekasihku. Janganlah jadikan kunjungan ku ini sebagai kunjungan yang terakhir... Amin.








Wednesday, September 18, 2019

September 18, 2019


Stesen pengecas telefon percuma di masjid Nabawi. Masjid-masjid di Malaysia ada tak yang menawarkan perkhidmatan seperti ini?









Tuesday, September 17, 2019

September 17, 2019


Cabaran paling utama ialah mengelakkan diri dari pak-pak arab ni... "Haji! Hajah! Murah! Murah!"

Lokasi: Pasar kurna, Madinah.










Monday, September 16, 2019

Sunday, September 15, 2019

September 15, 2019


Bakal merindui laluan ke Masjidil-haram ini. InsyaAllah akan meninggalkan tanah suci Mekah dan berangkat ke Madinah hari ini...








Saturday, September 14, 2019

September 14, 2019


Olololo... Comelnya budak ini. Tertidur di sebelah ayahnya sewaktu menunggu azan subuh di Masjidil-haram...









September 13, 2019


Air Zam-zam setiap waktu....
Alhamdulillah



Nota sendiri supaya tidak lupa: Tarikh post 14 Sept waktu Malaysia. Tarikh gambar 13 Sept waktu Arab Saudi.

Wednesday, September 11, 2019

Monday, September 9, 2019

Sunday, September 8, 2019

September 8, 2019


Uncle semak di kamus online DBP... 
...tak jumpa pula perkataan 'kraker'

La la la...










Saturday, September 7, 2019

September 7, 2019


Hari ini malas kerja.... Hari ini hanya tumpu 'back-up' kerja masuk 'external hard disk'.

Renyah juga kerja ni, tahu!











Friday, September 6, 2019

Thursday, September 5, 2019

September 5, 2019


Hoi! Engkau jangan sekali-kali lompat pagar tu! 
Kalau engkau lompat, uncle yang melompat lari tak cukuo tanah! 
Woof-woof! Baahaha...!










Wednesday, September 4, 2019

September 4, 2019


Ini bukan sarkis ya... 
Tapi kereta ini betul-betul diimbangkan di atas satu batu bata!

#kagum









Tuesday, September 3, 2019

September 3, 2019


Fuh! Ini betul-betul peminat Dragon Ball, ni...! 

Tampal di tempat yang paling hadapan tu!








Monday, September 2, 2019

September 2, 2019


Ramai yang masih tak sedar ini adalah cara yang salah mengibarkan bendera Malaysia...

Semoga kita semua ambil peduli ya... T_T










Sunday, September 1, 2019

Saturday, August 31, 2019

August 31, 2019


Agaknya inilah yang dikatakan bentuk badan macam gasing!
Pinggang punyalah besar! Tapi kaki tirus!

Baahaha....!

(Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke 62!)







Friday, August 30, 2019

August 30, 2019


Sekali lagi cedera akibat bergurau dengan kucing... 
Nak bergomol-gomol ditamparnya uncle!

Siap kau kucing! "Hutang darah dibayar gomol!"











Thursday, August 29, 2019

August 29, 2019


Plot Twist: Rupa-rupanya yang hendak dijual adalah botol plastik itu.... Bukan kereta! Baahaha...!









Wednesday, August 28, 2019

August 28, 2019


Eh? Kenapa logo Batman ini terbalik? Oh... ini mesti Batman sedang tidur... Kelawar kan tidur tergantung kaki atas kepala bawah...

Baahaha...!










Tuesday, August 27, 2019

August 27, 2019


Kreatif yang tak disengajakan....
Tangan tu nampak seperti sedang mencapai pemegang pintu lori tu...










Monday, August 26, 2019

August 26, 2019


Oh! Patutlah ketiga-tiga anaknya berkepala botak!
Perhatikan betul-betul. Rupanya ayahnya pun botak licin!

Baahaha...! (Klik gambar untuk tumbesaran)









Sunday, August 25, 2019

August 25, 2019


Uncle suka betul tengok manik-manik air yang melekat pada pokok selepas hujan... 

Menyegarkan mata!









Saturday, August 24, 2019

August 24, 2019


Wah! Kan bagus kalau semua motosikal ada bumbung macam ni...!

Walaupun ia bukan jaminan untuk tak basah ketika hujan, sekurang-kurangnya boleh terselamat dari dihinggapi tahi burung! Baahaha...!











Friday, August 23, 2019

August 23, 2019


Ini mesti kes habis baca surat khabar, selit... 
Habis baca surat khabar, selit...

Kalau macam ni, hujung tahun mahu tutup habis pandangan...! Baahaha!









Thursday, August 22, 2019

August 22, 2019


Sudah berzaman tidak memandu jauh waktu pagi...
Hingga terlupa bagaimana 'SERONOKNYA' tersangkut dalam trafik...!

Huh!









Wednesday, August 21, 2019

August 21, 2019


Antara bau yang paling sedap adalah bau rumput setelah dipotong....

(Berdiri jauh sebab takut terkena batu...! Baahaha)










Tuesday, August 20, 2019

August 20, 2019


Aik? Sempitnya tangga? Kalau uncle kempiskan perut pun tak mungkin lepas, ni...!

Baahaha...!









Monday, August 19, 2019

August 19, 2019


Wah! Ini betul-betul punya lesen besar! 
Tempat pejalan kaki diletaknya kereta dia...?

#Hamboih!









Sunday, August 18, 2019

August 18, 2019


Amboi-amboi... selamba pakcik ni merokok di dalam kedai makan... 
Takkan tak tahu undang-undang. Orang macam ni kalau ditegur, bergaduh pun dia sanggup!











Saturday, August 17, 2019