CLICK!

Followers

Saturday, August 31, 2019

August 31, 2019


Agaknya inilah yang dikatakan bentuk badan macam gasing!
Pinggang punyalah besar! Tapi kaki tirus!

Baahaha....!

(Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke 62!)







Friday, August 30, 2019

August 30, 2019


Sekali lagi cedera akibat bergurau dengan kucing... 
Nak bergomol-gomol ditamparnya uncle!

Siap kau kucing! "Hutang darah dibayar gomol!"











Thursday, August 29, 2019

August 29, 2019


Plot Twist: Rupa-rupanya yang hendak dijual adalah botol plastik itu.... Bukan kereta! Baahaha...!









Wednesday, August 28, 2019

August 28, 2019


Eh? Kenapa logo Batman ini terbalik? Oh... ini mesti Batman sedang tidur... Kelawar kan tidur tergantung kaki atas kepala bawah...

Baahaha...!










Tuesday, August 27, 2019

August 27, 2019


Kreatif yang tak disengajakan....
Tangan tu nampak seperti sedang mencapai pemegang pintu lori tu...










Monday, August 26, 2019

August 26, 2019


Oh! Patutlah ketiga-tiga anaknya berkepala botak!
Perhatikan betul-betul. Rupanya ayahnya pun botak licin!

Baahaha...! (Klik gambar untuk tumbesaran)









Sunday, August 25, 2019

August 25, 2019


Uncle suka betul tengok manik-manik air yang melekat pada pokok selepas hujan... 

Menyegarkan mata!









Saturday, August 24, 2019

August 24, 2019


Wah! Kan bagus kalau semua motosikal ada bumbung macam ni...!

Walaupun ia bukan jaminan untuk tak basah ketika hujan, sekurang-kurangnya boleh terselamat dari dihinggapi tahi burung! Baahaha...!











Friday, August 23, 2019

August 23, 2019


Ini mesti kes habis baca surat khabar, selit... 
Habis baca surat khabar, selit...

Kalau macam ni, hujung tahun mahu tutup habis pandangan...! Baahaha!









Thursday, August 22, 2019

August 22, 2019


Sudah berzaman tidak memandu jauh waktu pagi...
Hingga terlupa bagaimana 'SERONOKNYA' tersangkut dalam trafik...!

Huh!









Wednesday, August 21, 2019

August 21, 2019


Antara bau yang paling sedap adalah bau rumput setelah dipotong....

(Berdiri jauh sebab takut terkena batu...! Baahaha)










Tuesday, August 20, 2019

August 20, 2019


Aik? Sempitnya tangga? Kalau uncle kempiskan perut pun tak mungkin lepas, ni...!

Baahaha...!









Monday, August 19, 2019

August 19, 2019


Wah! Ini betul-betul punya lesen besar! 
Tempat pejalan kaki diletaknya kereta dia...?

#Hamboih!









Sunday, August 18, 2019

August 18, 2019


Amboi-amboi... selamba pakcik ni merokok di dalam kedai makan... 
Takkan tak tahu undang-undang. Orang macam ni kalau ditegur, bergaduh pun dia sanggup!











Saturday, August 17, 2019

Friday, August 16, 2019

August 16, 2019


Kalau boleh buat pemberat menggunakan tayar... 
...buat apa guna pemberat menggunakan batu?

Pasti tak terbang! Baahaha!











Thursday, August 15, 2019

Tuesday, August 13, 2019

August 13, 2019


Sebenarnya dalam banyak-banyak barang di sini, harta uncle hanya yang satu, tu...

...yang lain harta aunty...!









Monday, August 12, 2019

Sunday, August 11, 2019

August 11, 2019


Uish! Ingatkan itu nama kedainya... Kedai TUTUP!
Bagus juga tulis besar-besar macam ni, dari jauh dah nampak!

Salam Aidiladha semua!






Saturday, August 10, 2019

August 10, 2019


Buah-buahan sebenarnya umpama duta kecil bagi mewakili negara masing-masing. Kalau Malaysia kita nak wakilkan buat apa ya? Oh... dah sah-sah buah durian bukan?










Friday, August 9, 2019

August 9, 2019


Papan tanda ini cantik, kreatif dan lain dari yang lain...
Cuma pada uncle ia kurang jelas untuk dilihat....

'Kan?'








Thursday, August 8, 2019

August 8, 2019


Untung anak-anak sekarang. Usia semuda ini sudah dikenalkan dengan ibadah haji...
Nampak comel anak-anak ini memakai ihram! Sejuk mata memandang!

(Ehem... cikgu-cikgu tu pun comel juga! Tak berkelip mata memandang! Baahaha...!)









Wednesday, August 7, 2019

August 7, 2019


Uish! Ini satay apa bentuk macam ni? Tak pernah tengok daging satay bentuk macam ni? Boleh makan atau tidak, ni?

Lama-lama pandang macam cokelat pun ada! Baahaha...!










Tuesday, August 6, 2019

August 6, 2019


'Open now' tu memang luas 'open'-nya....
Tapi 'now' tu  kosong....! Belum 'open'!

Huhuhu....









Monday, August 5, 2019

August 5, 2019


Kalau benda-benda ni tiada di sebelah komputer riba waktu bekerja...
...bukan 'uncle gedek' lah...

Ya, uncle memang kaki mengunyah! Baahaha...!








Sunday, August 4, 2019

August 4, 2019


"Bayar di kaunter"
Wah! Bijak sungguh password wifi restoran ini....

Baahaha....!









Saturday, August 3, 2019

August 3, 2019


Dari siang uncle mencari getah rambut uncle yang hilang...
...rupa-rupanya di dalam bilik air...! Baahaha!

#YaOrangTuaMemangPelupa....








Friday, August 2, 2019

August 2, 2019


Alamak! Lori tersepit!

Mesti ada kemahiran memandu yang tinggi baru boleh keluar, tu...!









Thursday, August 1, 2019

August 1, 2019


Boleh tak siapa-siapa tolong huraikan misteri ini? Bagaimana bulan dan bintang pada bendera ini boleh terpisah kedudukannya? Agaknya bas ini dipandu terlalu laju hingga bergoncang-goncang semua?

Baahaha....!