CLICK!

Followers

Friday, November 30, 2018

November 30, 2018


"Peti surat halimunan..."

Bagus juga idea ini. Tak perlu nak ulang-alik tengok. Dari jauh dah nampak!









Thursday, November 29, 2018

November 29, 2018


Apa motif gantung buai di belakang treler usang ini? 
Untuk budak-budak bermain di waktu petang?
Atau untuk untuk hantu bermain bila petang bertukar malam...?

Seram hoi! Laaarriiii....!








Wednesday, November 28, 2018

November 28, 2018


Ai?! Belum dua tiga langkah bermula... tiba-tiba dah tamat?

Anti klimaks sungguh!









Tuesday, November 27, 2018

Sunday, November 25, 2018

November 25, 2018


Hormatilah timun ini kerana dia kaya dengan ilmu dan pengalaman.
Maklumlah... warga emas.

;)






Saturday, November 24, 2018

November 24, 2018


Huh! Nak tengok jam pun tak boleh! 
Ini bukan masa mencemburui kita. Ini kucing mencemburui kita!

Baahaha!





Friday, November 23, 2018

November 23, 2018


Geramnya tengok ejaan rongak-rongak macam ni...
Ikutkan rasa nak saja uncle tolong cabutkan semuanya baru puas hati...!

Baahaha...!








Thursday, November 22, 2018

November 22, 2018


NAMPAK DARI JAUH:
 Eh..! Ada orang duduk tersandar di tepi parit...! Mungkinkah dia perlukan bantuan?

DATANG DEKAT:
Cheh! Plastik sampah! 








Wednesday, November 21, 2018

November 21, 2018


Ini binatang dari planet mana, ni?

Leher panjang macam zirafah... mulut putih macam panda...?

Baahaha...!






Tuesday, November 20, 2018

November 20, 2018


"Encik. Kalau yang belum sembelih macam ni berapa ringgit sekilo?" Hehehe!

(LOKASI: Pusat Penjaja Kampung Pandan)








Sunday, November 18, 2018

November 18, 2018


Kempen kitar semula? 
Sepanduk reput ni yang sepatutnya dikitar semula dahulu!

Huhuhu...





Saturday, November 17, 2018

Friday, November 16, 2018

November 16, 2018


Jangan salahkan pelanggan jika ada yang tersalah sangka yang kedai ini ada menyediakan makanan percuma!

;D






Thursday, November 15, 2018

November 15, 2018


Alamak! Ada orang tertinggal komputer riba dia atas di bumbung kereta! 
Kalau tuannya lambat sampai, ada harapan lesap, ni...!

(Okey, okey... sebenarnya ini adalah gimik pengiklanan... hehe)







Wednesday, November 14, 2018

November 14, 2018


Fakta menarik! Walaupun huruf R hilang, 

...namun bunyi sebutannya tetap lebih kurang sama. 








Tuesday, November 13, 2018

November 13, 2018


Aik? Mana mungkin kotak rokok ni boleh melekat di sini tanpa jatuh? 
Kalau mengikut hukum fizik ini mustahil!







Monday, November 12, 2018

November 12, 2018


Asal petang, mendung... asal petang, mendung...
Asal mendung, petang... asal mendung petang...






Sunday, November 11, 2018

November 11, 2018


Ooh, baru uncle tahu... Ikan Sardin tu ikan Selayang.

Lepas ni kalau uncle oder begini... "Mamak! Roti Selayang satu!" 
...agak-agak mamak tu faham tak?







Saturday, November 10, 2018

November 10, 2018


Mula-mula ingatkan 'PERGH' tu sejenis lauk...

(Lambat tangkap, uncle ni... Baahaha!)







Friday, November 9, 2018

November 9, 2018


Huih! Main longgok dikaki lima macam ni?
Kalau tersepak mahu ada yang cedera parah, ni...!








Thursday, November 8, 2018

November 8, 2018


Laaa... ingatkan poster kucing hilang atau anjing hilang...

(Tapi... sesiapa yang ada info tu bolehlah bantu dia...)








Wednesday, November 7, 2018

November 7, 2018


Uncle sekarang menuju ke dalam perut kapal angkasa setelah diculik makhluk asing! 

Okey tipu. Ini stesen mrt... nak balik rumah!








Tuesday, November 6, 2018

November 6, 2018


Memang resmi orang lelaki...

Waktu kanak-kanak suka duduk bawah ketiak...
...dah tua pun masih suka duduk bawah ketiak!







Monday, November 5, 2018

November 5, 2018


Tak sangka boleh terjumpa PM dalam jarak dekat hari ni...!

Jadilah kan? :D







Sunday, November 4, 2018

November 4, 2018


Agaknya sepanduk ini digantung sejak tahun 1641, 
...sama tahun dengan Belanda menakluk Melaka...

Baahaha...!






Saturday, November 3, 2018

November 3, 2018


Kalau nak main bola di sini jangan pakai but bola. Tapi uncle cadangkan pakai kasut berenang yang macam kaki itik tu... Lebih elok pakai kelengkapan skuba sekali...! Baahaha!






Friday, November 2, 2018

November 2, 2018


Ramainya suspek yang dirakam CCTV! 
Agaknya bila sampai hujung tahun ni, boleh dibuat kertas dinding!

(*Termasuk gambar uncle yang dirakam oleh kamera di kiri, tu! Baahaha)





Thursday, November 1, 2018