Followers

Saturday, February 26, 2011

February 26, 2011

WIFE : Focus your mind on the dialogue, lah!
ME : I am focusing my mind! That is why i put my glasses on my forehead...!
WIFE : Benci lah!

61 comments:

  1. :O hoh~

    sy nampak 6 mata di situ

    =___=

    -___-

    o___0


    hehe~

    ^__^v

    ReplyDelete
  2. Terima kasih gedik ajar makcik cara nak berfokus ngan betul. gedek kalau makcik tak de pakai cermin mata nak letak apa pulak?

    ReplyDelete
  3. @Catherine-

    Walawei! Pandainya! Kreatif! Setakat hari ni saya hanya pandai buat :) je...!

    ReplyDelete
  4. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Wah! Makcik maseh belom pakai spek? Apa rahsia? Makan sayor banyak atau makan ketumbar banyak?

    Harap jangan 'debik' soalan pakcik ni...

    ReplyDelete
  5. Rahsianya makan bawang besar banyak elok untuk mata.makan sayur banyak pun elok.

    apalah gedek, kalau tak nak pakai cermin mata,pakailah contact lense.jangan debik makcik ye.

    ReplyDelete
  6. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Memang ada terpikir nak pakai contact lense... tapi warna biru... Mrs Wife teros bangkang. Dia cakap 'Benci-lah'

    TQ tips mata tu!

    ReplyDelete
  7. O.o wow. memang focusing mind.

    ReplyDelete
  8. @MATAHARI

    Ye! Tapi fikus di jiwa lebih penting... 'heart & soul'

    ReplyDelete
  9. tapikan pakai cermin mata lagi nampak brutal ngan macho. hua hua hua

    ReplyDelete
  10. fokus minda...patut nmpk serius jeee ek..hehe

    ReplyDelete
  11. kalau GB pun akan cakap, benci lah!!

    ReplyDelete
  12. selalunya melihat dari mata hati.melihat dari mata dahi mungkin ikhlasnya mungkin lebih

    ReplyDelete
  13. hahahahaha!!
    ada org kena marah!
    yeay!
    XDDDDDD

    ReplyDelete
  14. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Kwang-kwang-kwang.... tu kena pakai ray-ban wayfarer 1952!

    ReplyDelete
  15. @Adinda Amy Sensei

    Saya seorang yang sangat serious seadanya!

    ReplyDelete
  16. @pembaris

    Adakah kita seharusnya meletakkan kaca mata tersebot di dada...? (cuba jawab skema juga)

    ReplyDelete
  17. yer...dan sy melihat ada nur kasih di dahi..

    ;)

    "sayang" itu musuh ketat sy ngee~ ;p~

    ReplyDelete
  18. kenapa tak letak je dua jari di tepi dahi ,setentang kening macam dr azizan... sapa bagi dia dr tah... ramai sekarang jual airliur carik duit

    ReplyDelete
  19. Salam Yob Gedek, dailog apa tu? Pasal hal perumahan ke? Mana Madam tak benci, Yob tak fokus!

    ReplyDelete
  20. salam ziarah,

    ini dekat mesyuarat pibg ka?

    ReplyDelete
  21. hahahahaha... betul betul! minda sedang fokus tu! hehehe.. ;p

    ReplyDelete
  22. @Catherine-

    Kadang2 di dahi saya ada jyga nur jerawat....

    ReplyDelete
  23. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    Haha! Gua pon tak bole bla dengan doktor tu... Buat buet banyak tuuuu...!

    ReplyDelete
  24. @MOH KEMBARA

    Ini dialog kat sekolah anak sulong teman... susah nak fokos sebab ramai cikgi comel...

    ReplyDelete
  25. @MasZuber

    Selamat Datang Mas Zuber... Saya suka!

    Pibg punya urusan esok... hari ni dialog lain.

    Psst.. sebenarnya saya adalah pembaca silent kat belog anda... hehe

    ReplyDelete
  26. @Pena Marhaen

    Oh! Kata kan Tidak kepada Meeting Larut Malam! Noooooo...!

    ReplyDelete
  27. @kella

    Haha! Dah terkeluar urat dahi ni....! (dahi maskulin)

    ReplyDelete
  28. "benci lah"



    ahahah. comel.



    mind power, henshin!

    ReplyDelete
  29. rajin pakcik pegi mesyuarat ye..saya paling tak suka mesyuarat..

    ReplyDelete
  30. uncle nnt jgn lupa pegi exhibition tu yer....;)

    ReplyDelete
  31. @norh

    Mesyuarat bes sebab selalu ada karipap & roti jala

    ReplyDelete
  32. @Catherine-

    Uncle dah beberapa kali pegi tengok exhibition kat nst tu, lain-lain artis.... insyaallah...

    ReplyDelete
  33. eh2..kiutla uncle ngn wife..
    bencilah! aha

    ReplyDelete
  34. @Semarak Api

    Kami ni 'benci tapi rindu'

    Jangan JELES!

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum..
    salam pagi minggu...
    ~~su manje
    jemput singgah blog poem su ek...
    thanks
    Jemput singgah

    ReplyDelete
  36. haha..kalo syg kene ckp menci slalu la yer?

    ReplyDelete
  37. gedek, help me to promote my blogshop! heeee~ *this can be considered as charity oso since im unemployed*

    here's the link: http://closetsimanis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. My wife and my mother also complained at times about my inability to concentrate.

    A great week for you my brother.

    ReplyDelete
  39. @~~su manje~~~

    Hai su, selamat datang..! Nanti saya buat rombongan balas...!

    ReplyDelete
  40. @skandaLdariLangit

    Woha! Skandal dari langat? Cool name for a blog! Wheee....!

    ReplyDelete
  41. @cikgu chopstick

    Alahai... kesian la pulak guan perkataan 'unemployed'!

    Kawan2! Jom kita singgah http://closetsimanis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. @Carlos Ribeiro

    Haha! So now you know what to do?!

    Thanks bro!

    ReplyDelete
  43. @Chereta Chenta

    Jangan la... cakap selalu nanti jadi doa...!

    ReplyDelete
  44. funny...u just made my day. bro..thanks..

    ReplyDelete
  45. uncle

    u remind me

    masa sekolah dulu
    kalau tgh stadi then takut ilmu keluar,
    fatwanye, masa stadi pakai serkup kepala! boleh ke cemtu??


    hahahaha

    ReplyDelete
  46. @BonekadalamChermin

    Sebenarnya serkop kepala masa studi tu datangnya dari culture jepun....

    ReplyDelete
  47. ayat BENCILAH tu kedengaran sgt suwit

    :)

    ReplyDelete
  48. @Myaby

    Uncle ni memang suwit sebenarnya...!

    ReplyDelete
  49. KAHKAHKAH! adoiiii berair mata gelakkan lawak uncle tu ok. haadoiii..

    ReplyDelete