CLICK!

Followers

Monday, July 9, 2012

July 9, 2012


"Beradaplah sikit" atau "Beradablah sikit"?

Ayat penuh: 'Nasihat salah, tak nasihat pun salah, beradaplah sikit kawan' 
(poster kesedaran merokok)



34 comments:

  1. bilo part kecuaian ejaan ni yang buek den hangin ni! hahaa!

    ReplyDelete
  2. hikss , apadaa.. haruslah beradab :) tetiba tukar jadi p plak ^^

    ReplyDelete
  3. Ini menyumbang kepada pembelajaran yang salah untuk orang awam.

    ReplyDelete
  4. huh sungguh tak berADAB ejaan beliau itu...

    ReplyDelete
  5. Haih! MenghADAP lah kite dgn perokok ye?

    =p

    ReplyDelete
  6. kalau ikut tulisan jawi, kena letak 'adab' dengan huruf 'b'..

    mungkin orang yang menulis tu kekurangan adap supan kot..hahahaha

    ReplyDelete
  7. BerADABlah sikit wahai manusia!

    Manusia mana ada tak buat silap.. Tapi² kalau untuk poster macam ni, rasanya tak patut ada kesilapan macam ni, macam kurang adab je bila tengok.. hihi

    Ada yang jenis bajet comel suka tukar huruf 't' kepada 'd'.

    Contoh : Uncle memang hebadlah! ;)

    ReplyDelete
  8. bukan ke adab ke? kalau tak silap le..

    ReplyDelete
  9. Sepatutnya 'beradab'.

    Haiyaa... siapa la yang buat ni. Takkan tu pun tak tau.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Uncle

    Alhamdulillah
    tak merokok

    ReplyDelete
  11. "Tolong beradab sedikit wahai tuan hamba.."

    *tertekan!! gambarnya disekat!!

    ReplyDelete
  12. kata dasar - adab

    sepatutnya - berADAB

    http://www.mykamus.my/translate.php?type=mal&carian=adab&Submit=Submit

    ReplyDelete
  13. hehehe.. kesalahan ejaan.. bagus lah uncle nih~ :)

    ReplyDelete
  14. kamus Dewan tulis Adab kan?

    ReplyDelete
  15. Kalau makan beradap okay juga kan uncle. :-)

    ReplyDelete
  16. satu kesalahan yang membawa kesan + impak yang besar..

    ReplyDelete
  17. ALAMAK KANTOI BM TIME SPM KOT!

    ReplyDelete
  18. Salam uncle.

    Beradab rasanya yg betul.

    ^_^

    ReplyDelete
  19. hahah~ kantoi salah eja
    tajam betul mata uncle~

    ReplyDelete
  20. Bukankah uncle yg design poster tu?? salah siapa yer?

    ReplyDelete
  21. Salam Yob,
    buat keja tak sungguh2 ni jadinya!

    ReplyDelete
  22. human mistake lah uncle..beselah 2..
    ni mesti BM time spm 2 cukup2 mkn je..hehhehe

    p/s: lupe nk cakp..uncle sempat jugak eh usha blog sy yang xseberapa ini...tq uncle..=)

    terharu2....blogger hug sekali...huhuhu...=)

    ReplyDelete
  23. tiada peradapan :p hehehehe

    ReplyDelete
  24. Menulis pun perlu lah BerADAB....

    ReplyDelete
  25. krn 1 huruf, kena tegur sejuta komen..
    mmg xberadap..kan dh kantoi

    ReplyDelete