Followers

Friday, December 30, 2011

December 30, 2011


Tengah hari tadi uncle masak istimewa untuk anak-anak... Ayam Black Pepper dengan sayur Bak Choy goreng...! Sedap hingga menjilat jari...! 

Okey uncle tipu... Maggi kari... 







TAK SANGKA! Terima kasih AWIE OMAR telah memberi tiga penghargaan dalam Anugerah Ekstravaganza 2011... Walaupun anugerah ini dibuat atas kapasiti sendiri, uncle sangat berbesar hati dan amat berharap ia boleh membawa kepada gelaran Datuk satu hari nanti... ~pengsan!






55 comments:

  1. harapnya tahun 2012 nanti, Mamee akan keluarkan mee segera berperisa ayam black pepper! ~haha

    ReplyDelete
  2. Maner tahu kok ade rejeki..hehehehe
    Gelaran datuk yg punya cucu pun boleh jugak..hehehehe

    ReplyDelete
  3. Abang Gedek mempermainkan perasaan sy. Tu sayur bak choy tu mcm men petik je. Hahahaha!

    ReplyDelete
  4. eh sama la juadah kita arini..makan megi jugokk

    ReplyDelete
  5. memasak dengan muka serius macam neh ka?

    ReplyDelete
  6. Alamak! tak sedaplah kalau panggil Datuk Gedek! ;-)

    ReplyDelete
  7. hehee.. tahniah ya uncle terima award!=D

    ReplyDelete
  8. Jadilah Datuk Maggi. haha

    ReplyDelete
  9. uncle, bak choy ke pak choy?

    ReplyDelete
  10. maggi kari sedap kan..tak boleh makan selalu..:)

    ReplyDelete
  11. lorr..maggi je ke uncle?
    aunty mane?

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Uncle

    pandai uncle masakkkkkk

    Wassalam

    ReplyDelete
  13. wan pon tercalon dalam aunugerah tu tapi satu je.hoho


    p/s masak maggi pon ok je.huk huk

    ReplyDelete
  14. wow..itu faveret kita sejak
    kocik lagi :)

    ReplyDelete
  15. mwahahaha..uncle tipu ya...tau! btw kita sekapal sebab maggy kari is my favoritas all time sinyor!

    i ada entry kejutan untuk uncle...tunggu..hahahah!

    ReplyDelete
  16. SAYA PANDAI JUGAK MASAK.. KADANG2 MASAK KARI, MASAK TOMYAM, TAPI MAGGILAH.. ;)

    ReplyDelete
  17. Sama- sama... tapi bila baca sampai memabawa kepada gelaran datuk tu - saya lak yang nak PENGSAN ~~~~ hehehe. Anyway blog uncle memang simple dan terbaik!

    ReplyDelete
  18. maggi kari tue mmg students' best friend =)

    ReplyDelete
  19. Mudah2an.... Ameennn....


    X suka Kari letup... Suka kari old fashion gak...hehehe

    ReplyDelete
  20. rasa lama sangat2 tak mengomen kat blog uols...

    maggi kari plain - amat sedap hoccay!

    ReplyDelete
  21. hidangan turun temurun..hingga penghujung 2011 ia diminatai ramai orang tak mengira peringkat umur...

    ReplyDelete
  22. acu lebih suka megi kari di buat megi goreng...maveles rasa nye!!

    ReplyDelete
  23. walaupun maggi tapi mesti sedap kan uncle masak! heheheheee

    uncle memang layak dapat award dari awie tu...

    ReplyDelete
  24. ok now i'm craving megi kari... hmmmm..

    ReplyDelete
  25. Rajinnya uncle!! haha. masak megi je pun.. ada tambah telur tak? :P

    ReplyDelete
  26. Klu uncle x ngaku menipu, mak tau uncle tipu. Hehehe..terpampang 'kari berapi'

    ReplyDelete
  27. tahniah Dato' Gedek... insyaallah.. tapi nanti dah jadi Dato' hasilkan le produk maggie perisa ayam black pepper nyum222

    ReplyDelete
  28. Terima kasih Bang Gedek kerana sudi jadi penghibur hati yang lara dengan gambar2 Abg Gedek yang sempoi tu.Terima kasih banyak-banyak!
    http://scarlettj1.blogspot.com/2011/12/terima-kasih-semua.html

    ReplyDelete
  29. petang tadi teringin nak makan megi tapi sampai rumah buat roti telur pulak..

    ReplyDelete
  30. peh kita kasi larang anak kita makan maggi dia pula kasi masak daa....jahanam!


    hahaha!

    ReplyDelete
  31. Selamat Tahun Baru Datuk.. :)

    ReplyDelete
  32. megi goreng adalah awesome.. sedap dan cepat dimasak... hehe

    ReplyDelete
  33. tahniah uncle, siap dalam 3 anugerah lagi..

    ReplyDelete
  34. perghhhh uncle masakkan tu memang tiada tandingan tauuuuu!!!! hahahahhaa kalau terkena ibu kaki yg bersih pon silap2 boleh dijilat sekali...opsss

    ReplyDelete
  35. suke sangat kalau kaum abah2 ni memasak..unik..tp tu laaa kecoh betoi...alahaiii rindu plak my abah..rindu jugak nak makan masakan dia...

    ReplyDelete
  36. Megi kari?
    Guna periuk atau kuali?

    ReplyDelete
  37. kehkehkeh....sempoi , cepat, sedap, dan kenyang sementara.

    ReplyDelete
  38. Uik? Pengsan? Salu group hug kan uncle kan? ;P heeee~

    ReplyDelete
  39. oyeah! mkn megi yg ayh masak mmg terasa sedapnya wpun cuma tambah air panas! hehe (sbb ayah xpernah memasak pun)..untung la anak2 uncle kan =)


    entry utk uncle..dont mad, promise! :p

    http://www.munnafendy.com/2011/12/gedek-cilik.html

    ReplyDelete
  40. datuk uncle! harap uncle dapat buka stall kari paling femes kat meleysia

    ReplyDelete
  41. SALAM,
    Singgah dan Ucapan selamat tahun baru 2012M dan 1433H drpd LF dan isteri. Mendoakan moga kita semua sentiasa di atas landasanNYA.

    ReplyDelete
  42. mesti sedap megi kari dri air tgn uncle tu kan..nakkkkkk

    ReplyDelete
  43. Uncle G,
    Istana Pahang suka bagi Dato'. ape kate...... hehe!

    *megi kari + sayur + telur = nyaman!!

    ReplyDelete
  44. Tahniah uncle! u deserve it! mmm maggi je? kikiki

    ReplyDelete