Aiiiih bisa dia terkunci yaa 😅😅. Pernah kejadian yg sama dengan teman saya. Kucing dia menghilang. Nah teman saya nih selebgram kucing di IG. Jadi kucing dia dah famous sangaaaat . Temans Aya sampai paniiik, nangis, dan buat sayembara di IG, yg menemukan akan dibagi hadiah Rp5 juta. Sampai2 dia pergi ke animal communicator , utk cari tahu di mana kucing dia. Bagi saya animal communicator nih macam dukun tak betul. Tapi teman saya percaya dahlah.
Dan ternyataaaaaa, kucing dia ada di mobil nya. Terkurung 2 hari. Sebab saat itu teman saya pun tak pakai mobil . Halaaah, dan ramai followers nya bantu mencari juga 🤣🤣
Wow! Sangar dramatik cerita kucing ni... Uncle tak tau pulak ada animal comunicator... Namnya pun seakan sangsi... hehehe. Tapi 2 hari pasti kucin tu dah pee pee semua kan? aduh!
Ya ampunnn..berdesup dia masuk kete ek sampai tak perasan. Mujur dia tak pergi ikut kerja sekali. Lagi nayaa..2 jam dalam kereta terkurung pun dia tak serik lagi ek. Jiwa kental betul.
Uishhhh lama tu uncle dia terkunci nasib tak memudaratkan. Apa yg dihidunya tu Uncle?!!! Huhu
ReplyDeleteEntah la si mocha tu... berminat dengan dash cam pulak.... hehehe
DeleteSi mocha nak jalan-jalan
ReplyDeletengade betul.... huhu
Deletecomelnya......ikut papa ronda-ronda hahhahahha
ReplyDeleteTakde de nak bawak dia ronda.... tak kuasa... hehehehe
Deletemana pernah serik geng2 depa nih Uncle :)
ReplyDeleteJiwa kental diorang ni... hehehhe
DeleteSebijik perangai macam kucing saya, Tot ... Kena bawa dia ronda seround dua dulu baru nak turun haha
ReplyDeleteEh eh eh... dah macam budak2 pulak? Hehehehe
Deletemocha pun nak ikut uncle jalan-jalan.. salam kenal uncle.. ^^
ReplyDeletePatutnya mocha yang bawak uncle jalan2... hehehe
DeleteHai, gimifai!
pantas sungguh! bijak mencari peluang hehehhe
ReplyDeletePeluang untuk terkunci ada la... huhuhuhu
Deletehahaa, Mocha itu bikin gemeeeesss
ReplyDeleteMacam2 hal si mocha tu! Geram betul! hehehehe
DeleteDia boring duduk rumah je Uncle. Bawak la dia keluar jalan2 ke kafe kucing sekali-sekala hehe
ReplyDeleteKafe kucing? Mau gaduh si Mocha tu.... Dia bukan suka bermesra! hehehe
DeleteSejak dua tu lama dalam kereta. Tak membuang ke hehe.
ReplyDeleteNasib baik la tak... hhehehehe
DeleteSama macam kat rumah nie Uncle.. pantang bukak pintu..
ReplyDeleteGeram kan? hehehe
DeleteDia pun nk rasa aircond kereta jgk =D
ReplyDeleteNgade la pulak... tutup airkon semua baru tau
Deletefuhh kene cek setiap kali keluar kereta nampaknya. nakal dia nii
ReplyDeleteMoral pada Nad... tak yah bela kucing... hehehhee
DeleteKalau terkunci tu....takut jugak kan UG....cuaca dah la panas ni.....
ReplyDeleteTula... taku juga lemas panas dalam tu
Deletebleh laa cari car seat utk mocha...tu pun kalau ada jual hahahaha
ReplyDeleteSeat pulak? Hamboih! hahaha
Deletebuang je si mocha tu uncle. nanti saya kutip. haha
ReplyDeleteBuang? Oih! Jerit aunty nanti.... huhuhu
Deleteterkunci, seb baik ia tak membuang sisa toksiknya. jenuh.
ReplyDeletekitten kita pun nama mocha ahahaaa, alamak!
Tu la tu... kalau tak habis berbau!
DeleteAiiiih bisa dia terkunci yaa 😅😅. Pernah kejadian yg sama dengan teman saya. Kucing dia menghilang. Nah teman saya nih selebgram kucing di IG. Jadi kucing dia dah famous sangaaaat . Temans Aya sampai paniiik, nangis, dan buat sayembara di IG, yg menemukan akan dibagi hadiah Rp5 juta. Sampai2 dia pergi ke animal communicator , utk cari tahu di mana kucing dia. Bagi saya animal communicator nih macam dukun tak betul. Tapi teman saya percaya dahlah.
ReplyDeleteDan ternyataaaaaa, kucing dia ada di mobil nya. Terkurung 2 hari. Sebab saat itu teman saya pun tak pakai mobil . Halaaah, dan ramai followers nya bantu mencari juga 🤣🤣
Wow! Sangar dramatik cerita kucing ni... Uncle tak tau pulak ada animal comunicator... Namnya pun seakan sangsi... hehehe.
DeleteTapi 2 hari pasti kucin tu dah pee pee semua kan? aduh!
Itu kucingnya ingin diajak travelling, Uncle.
ReplyDeleteSalam,
Aduh... biarkan saja dia di rumah... Tolong lipat baju... hehehe
DeleteYa ampunnn..berdesup dia masuk kete ek sampai tak perasan. Mujur dia tak pergi ikut kerja sekali. Lagi nayaa..2 jam dalam kereta terkurung pun dia tak serik lagi ek. Jiwa kental betul.
ReplyDeleteGood idea la... lepas ni uncle nak 'ter' bawak gi miting pulak... nak ajar dia. hahaha
Delete