SELF-PORTRAIT DAILY
tempat saya digelar roti pojok...macam-macam nama yang ada sebenarnya
pertama kali uncle dengat roti pojok... ya banyak nama!
biskut kepala lutut - org kampong wak panggil 'Rusk' is a hard and dry biscuit. ;p
Wak punya kampung memang hebat! hehe
Biskut tongkat.. Tp yg sekarang punya dah tak liat mcm dulu.. Hahaha.. Celup dalam air, sekejap je dah lembik
Tongkat? Ada logik dia... Keras macam tongkat!
Sama! Kita ic tengah sama rasanya kan uncle eheheheh
Gimifai lah!
Biskut lutut ni...masa time study kat UITM Dungun selalu beli sebab nak makan time study. Buat cicah teh o. Hehe. Sejak tu suka biskut ni.
Memang populer dikalangan student!
mak saya panggil 'biskut mayat'...
Ya! Ya! Pernah dengat biskut mayat!
Saya panggil roti kering kot…Kenapa ‘kepala lutut’? Tak macam lutut pun 😀
Kan... roti kering lagi sajak! hahaha
Itu bukan biskuit ladies finger ya uncle? Tak seberapa jelas soalnya, tapi mirip biskuit ladies finger. Biasanya dibuat utk lapisan tiramisu
Biskut ni sangat keras! Sesuai untuk di cicih dengan air... Paking sedap dengan kopi O...! Fuh!
Jaman dulu2 dapat roti macam ni pun dah sedapCicah air kosong aje.
Hahaha! Dia pun dah manis2 sikit kan?
Tapi ada orang panggil biskut orang tua sebab bila cicah air panas dia jadi lembut....senang orang tua nak makan...apa2 je lah. Saya suka Biskut Lutut ni.
Biskut orang tua? Hahaha! Macam2 nick name!
Sama! ada tempat panggil biskut mayat, tak tau kenapa
biskut roti keras
kami pggl biskut tongkatmana2 biskut yg keras semua pggl biskut tongkat
Saya panggil, biskut keras. Cicah kopi o panas. Peh, terangkat! :D
tempat saya digelar roti pojok...macam-macam nama yang ada sebenarnya
ReplyDeletepertama kali uncle dengat roti pojok... ya banyak nama!
Deletebiskut kepala lutut - org kampong wak panggil 'Rusk' is a hard and dry biscuit. ;p
ReplyDeleteWak punya kampung memang hebat! hehe
DeleteBiskut tongkat.. Tp yg sekarang punya dah tak liat mcm dulu.. Hahaha.. Celup dalam air, sekejap je dah lembik
ReplyDeleteTongkat? Ada logik dia... Keras macam tongkat!
DeleteSama! Kita ic tengah sama rasanya kan uncle eheheheh
ReplyDeleteGimifai lah!
DeleteBiskut lutut ni...masa time study kat UITM Dungun selalu beli sebab nak makan time study. Buat cicah teh o. Hehe. Sejak tu suka biskut ni.
ReplyDeleteMemang populer dikalangan student!
Deletemak saya panggil 'biskut mayat'...
ReplyDeleteYa! Ya! Pernah dengat biskut mayat!
DeleteSaya panggil roti kering kot…
ReplyDeleteKenapa ‘kepala lutut’? Tak macam lutut pun 😀
Kan... roti kering lagi sajak! hahaha
DeleteItu bukan biskuit ladies finger ya uncle? Tak seberapa jelas soalnya, tapi mirip biskuit ladies finger. Biasanya dibuat utk lapisan tiramisu
ReplyDeleteBiskut ni sangat keras! Sesuai untuk di cicih dengan air... Paking sedap dengan kopi O...! Fuh!
DeleteJaman dulu2 dapat roti macam ni pun dah sedap
ReplyDeleteCicah air kosong aje.
Hahaha! Dia pun dah manis2 sikit kan?
DeleteTapi ada orang panggil biskut orang tua sebab bila cicah air panas dia jadi lembut....senang orang tua nak makan...apa2 je lah. Saya suka Biskut Lutut ni.
ReplyDeleteBiskut orang tua? Hahaha! Macam2 nick name!
DeleteSama! ada tempat panggil biskut mayat, tak tau kenapa
ReplyDeletebiskut roti keras
ReplyDeletekami pggl biskut tongkat
ReplyDeletemana2 biskut yg keras semua pggl biskut tongkat
Saya panggil, biskut keras. Cicah kopi o panas. Peh, terangkat! :D
ReplyDelete